RSS Feeds

duminică, 14 februarie 2010

Dezvoltare

Componenta cea mai puternică dpdv tehnic a Proiectului Cuvinte Inspirate în Spaţiul Virtual este fără îndoială Linkuri Creştine.
Am prezentat în Jurnalul lui Mitruţ faptul că ceva se va schimba şi în această componentă, care va accelera tot proiectul.
În mod obişnuit, aşa cum am prezentat în postările trecute, procedura de înscriere avea următorii paşi:
- un utilizator îşi crea un cont care îi permitea apoi să înscrie un număr nelimitat de linkuri, să trimită articole, să facă recenzii şi comentarii, să noteze...
(Notă: Crearea unui cont se poate face doar validând un anumit cod ce vine prin email)
Din motive legate de calitatea materialului înscris materialul său era validat de administrator, după care devenea vizibil.
Dacă ne referim la linkuri, el putea să înscrie linkuri într-una dintre cele trei variante:
- link normal, cu atribut nofollow, care era gratuit, fără cerinţa de a reciprocitate de linkuri
- link cu reciprocitate, cu atribut follow
- link recomandat în schimbul unei donaţii de 2,99 Euro/link/semestru
Utilizatorul putea în orice moment să îşi editeze atât contul cât şi materialele înscrise.

Pentru a accelera creşterea bazei de date, a început un proces paralel de înscriere într-un cont anonim a adreselor colectate prin celelalte canale, în mod special prin Bloggeri Creştini.
Dacă cineva dintre cei ce îşi regăseşte spaţiul virtual în acest cont anonim nu e nevoit să facă nimic pentru ca acesta să rămână acolo.
Dacă însă doreşte să îl transfere într-un cont al său, va trebui să se înscrie şi apoi să trimită un mesaj de pe Formularul de Contact în care să solicite acest lucru.
Administratorul va şterge linkul din contul anonim, titularul având astfel posibilitatea să îl înscrie în contul său, Directorul web Linkuri Creştine nepermiţând înscrieri duble.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu